Het gloednieuw stadion van Salvador zal het decor zijn van twee topmatchen (waaronder Spanje-Nederland) tijdens de eerste ronde van het WK Voetbal 2014 in Brazilië. En met wat geluk spelen de Belgen er hun match in de tweede ronde. Goed nieuws dus voor Bart Van Aelst die het Tree Bies Resort open houdt in Subaúma (gelegen op amper 135 kilometer van Salvador) en er een Belgisch-Europese enclave van wil maken in juni en juli 2014. Amper 40 minuten na de loting afgelopen vrijdag stond zijn telefoon al roodgloeiend.

Naast Spanje-Nederland wordt in Salvador ook de topper Duitsland-Portugal gespeeld. En als de Rode Duivels erin slagen om groepswinnaar te worden in groep H (wat gezien de loting perfect mogelijk is), speelt het in datzelfde stadion tegen de tweede van groep G. En dat is de groep des doods met Duitsland, Portugal, Ghana en USA. Alweer een topmatch dus…

"Een betere loting kon ons inderdaad niet te beurt vallen,” aldus Bart van Aelst die in 2009 definitief naar Brazilië uitweek om er het Tree Bies Resort tot een toplocatie uit te bouwen. “Nu kunnen we echt voluit ons plan realiseren en van ons resort een Belgisch-Europese enclave maken tijdens het WK. Het Tree Bies Resort biedt met zijn ruim 80 kamers voldoende ruimte voor de voetbalfans. Er zal worden gezorgd voor grote schermen om de wedstrijden rechtstreeks te volgen. Uiteraard voorzien we ook transport naar het stadion van Salvador. En wie tickets heeft voor wedstrijden in andere stadions kan deze locaties via binnenlandse vluchten makkelijk bereiken. Ik kan deze vluchten ter plaatse voor de bezoekers regelen. Kortom, wij bieden in Tree Bies Resort aan alle WK-fans een vertrouwd aanspreekpunt in hun eigen taal en met de nodige WK-service.”

Op de momenten zonder WK-voetbal kunnen bezoekers van het Tree Bies Resort genieten van de vier zwembaden, de poolbar en de vele faciliteiten van het resort. Uiteraard kunnen ze ook proeven van de prachtige natuur en uitstapjes maken in de omgeving, desgewenst met een lokale gids. Het Tree Bies Resort is gelegen in de provincie Bahia. Van alle staten heeft Bahia het beste klimaat. Het wordt er nooit kouder dan 20 graden met een aangename gemiddelde dagtemperatuur rond 24 graden. Hierdoor zijn uitstappen bijzonder aangenaam en kun je ook nog zonnen aan het zwembad. Dus ook voor wie de toch wel verre verplaatsing wil combineren met een zomervakantie, is Treebies dé place to be.

Dat de WK-gekte nu écht losbarst, kon Bart Van Aelst direct na de loting ondervinden. Amper 40 minuten na de loting kreeg hij de eerste telefoons van internationale touroperators. “Er zullen gegarandeerd bedden tekort zijn in Salvador en omgeving. Wie via een niet-georganiseerde reis naar het WK afreist, wacht dus best niet te lang om zijn logement vast te leggen.”

Belgen die thuis blijven tijdens het WK, hoeven van de sfeer in Tree Bies Resort overigens niets te missen. Daarvoor sloot Bart Van Aelst een partnership af met de Nederlandstalige website ‘Bij Landgenoten’ (www.bijlandgenoten.be). Vanaf nu tot het eind van het WK houdt ‘Bij Landgenoten’ de vinger aan de pols in Subaúma aan de hand van reportages en sfeerverslagen. Ook tijdens het WK zal het thuisfront zo de sfeer kunnen opsnuiven in het resort en de voetbalgekte van dichtbij meemaken.